Hallontosca

Gud så gott!!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 100 g frysta hallon
  • Toscatäcke
  • 75 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 75 g mandelspån
  • Garnering
  • Ev. florsocker
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°
    2. Låt bären halvtina på hushållspapper. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det svalna.
    3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver. Rör ner det växelvis med smöret i smeten.
    4. Häll smeten i en välsmord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Fördela hallonen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Gör under tiden toscatäcket.
    5. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills allt är blandat och har tjocknat. Bred glasyren över kakan. Ställ tillbaka kakan mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 12-15 minuter eller tills kakan har fin färg. Sikta eventuellt över lite florsocker och garnera kakan med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben