Hallontoscarutor

Saftiga och goda rutor

Ingredienser

  • 150 g margarin, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 paket frysta hallon, 200g
  • Toscakräm
  • 2 påsar mandelspån
  • 3/4 dl socker
  • 75 g margarin
  • drygt 1 ½ msk mjöl
  • 1 ½ msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Vispa margarin och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i äggsmeten. Rör ner dom knappt tinade hallonen. Häll smeten i en bakplåtsklädd ungsplåt. Grädda i 175 grader i 25 minuter i nedre delen av ugnen.
    2. Gör under tiden toscasmet: Blanda alla ingredienserna till toscasmeten, låt koka ihop i någon minut. Bred smeten på kakan. sätt nu ungsformen i mitten av ugnen och grädda tills toscasmeten är guldbrun. Låt svalna, skär i rutor.

    Kommentarer (1)

    sooofies 20 mars 2011

    Denna kakan är verkligen god. Kommer att bakas fler gånger, 5* /sooofie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben