Hallontoscasnitt

Serverar: 20 portioner

En riktig favoritkaka, hallonsylt med toscatäcke är mycket gott ihop.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 100 gram smör
  • Fyllning
  • Ca 3 msk hallonsylt
  • Toscasmet
  • 30 gram smör
  • 0,75 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 50 gram flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Mördegen: Blanda mjöl och socker. Tillsätt det kalla smöret i klickar och arbeta snabbt samman till en deg, gärna i en matberedare. Låt degen vila kallt i 30 min.
    2. Rulla degen till rullar (3-4 centimeter i diameter) och lägg dem på plåt.
    3. Gör en lång fördjupning i varje rulle och fyll med hallonsylt. Toscasmeten: Lägg smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och låt smöret smälta. Tillsätt mandeln och rör om.
    4. Klicka toscasmeten ovanpå hallonsylten och grädda i 175 gr. 15-20 min. eller tills kakorna är genomgräddade.
    5. Skär snittar diagonalt direkt på plåten innan kakorna kallnat

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben