Hallontrekanter

Mjukseg mycket lättbakad kaka i långpanna. Smeten blandas direkt i kastrullen.

Ingredienser

  • 300 gram smör , smält
  • 6 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 400 g djupfrysta hallon eller andra bär
  • 1 påse mandelspån eller siktat florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en kastrull.
    2. Rör i sockret och därefter äggen ett i sänder.
    3. Arbeta in vetemjöl och vaniljsocker
    4. Bred smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Fördela bären över smeten, strö ev över mandelspån.
    5. Grädda i 175 grader i 30-35 minuter, kakan ska få vacker färg. Skär i tre- eller fyrkanter när kakan svalnat. Godast kalla från frysen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben