Hallontryffelpaj

Serverar: 8-10 portioner

En undebar mäktig paj!

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 3 dl mjöl
  • 150 gram smör
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 äggula
  • 2 tsk kallt vatten
  • Fyllningen
  • 1,5 dl tinade hallon (+ några att dekorera med ovanpå när pajen ska serveras)
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 gram Marabou mjölkchoklad
  • 75 gram smör
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda mjöl och smör i en bunke. 2. Blanda i florsocker och kakao. Häll ner äggulan och vatten och arbeta ihop degen. 3. Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter. 4. Smörj en pajform med löstagbar kant. 5. Kavla ut degen tunt och klä pajformen. Låt pajskalet stå kallt på nytt i 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 200 grader. 7. Grädda pajskalet i ca 10 minuter (det ska inte tillbaka i ugnen sedan så grädda tills skalet ser “klart” ut). Låt det därefter svalna.
    2. Så här gör du fyllningen: 1. Mixa hallonen med en mixer. 2. Värm hallonpurén med grädden i en kastrull så att det blandar sig. 3. Tag av kastrullen från spisen och blanda ner all choklad. Rör om tills det har smält. 4. Klicka ner smöret och rör om allt till en smet. Häll fyllningen i pajskalet och låt pajen stå kallt över natten. Dekorera med hallon eller andra bär vid servering

    Kommentarer (1)

    Piron 22 februari 2008

    Perfekt till kaffet, med alldeles för mäktig som efterrätt. Suveränt god ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben