Mycket enkel men oj så god! Ser också ut som en minipumpa.
Ingredienser
4 fina stora apelsiner
½ l gammaldags vaniljglass (light för dem som vill)
Chokladsås (om man vill)
Instruktioner
- Ta fram vaniljglassen så den tinar något.Skär av toppen på apelsinen.
- Skär ut dekorationshål om du vill, men ej nödvändigt. Gröp ur fruktköttet.
- Finfördela fruktköttet med en kniv eller kör några varv i mixer.
- Blanda apelsin kött och vaniljglass. Fyll upp apelsinerna med fyllningen.
- Ringla lite chokladsås över.
- Ställ in i frysen om du ska ha dem senare, annars servera direkt.
- Glöm inte att ta fram apelsinerna innan servering om du fryst om dem. De blir mycket hårda i frysen.
Kommentarer (2)
Ursäkta mig men om man skär hål som ögon och sånt då kan man ju inte sätta i fyllningen för då rinner den ju ut genom hålen.Ska man stätta plast eller?
Nej, glassen är ju ganska hård och då rinner den inte ut;) man kan alltså inte låta den stå och smälta helt.