Halloweencupcakes

Serverar: 12-15 portioner

Tid: 30 minuter

Läskigt gott

Ingredienser

  • Halloweencupcakes
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 2½ dl mosad pumpa
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk honung
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 60 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av en apelsin
  • Saft av ½ apelsin
  • 300 g florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • Lite orange karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner smör, honung och mosad pumpa i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa så att det blir en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda ca 15 minuter.
    2. Vispa smör, vaniljsocker, apelsinskal, apelsinsaft, karamellfärg och en tredjedel av florsockret smidigt. Vispa ner philadelphiaosten och sedan resten av florsockret i omgångar. Dekorera med svarta chokladlinser.
    3. Tips: För "vuxenfest", ersätt apelsinsaften med en matsked Cointreau.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben