Serverar: 12-14 portioner
Riktigt mäktig och läcker chokladdröm dekorerad med strössel och kristyr. En variant på den klassiska amerikanska tårtan Devil´s food chocolate cake.
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
2 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
5 dl vetemjöl
1½ dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
150 g mörk choklad
Chokladkräm
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 msk smör
Topping och dekoration
150 g mörk choklad
25 g smör
Strössel
Kristyr
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vänd växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Smält chokladen över vattenbad, vänd försiktigt ner den i smeten.
- Fördela smeten i en smord och bröad bakform ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter.
Låt kakan svalna.
- Chokladkräm:
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädde och smör. Låt svalna helt. Vispa den kalla krämen tills den blir slät.
- Skär kakan i två bottnar. Bred chokladkrämen på den undre delen och lägg försiktigt på den övre delen.
- Topping:
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med smöret. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Dekorera kakan med strössel och kristyr.
Liknande recept
Kommentarer (0)