Halloweentårta

Serverar: 12-14 portioner

Riktigt mäktig och läcker chokladdröm dekorerad med strössel och kristyr. En variant på den klassiska amerikanska tårtan Devil´s food chocolate cake.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • 150 g mörk choklad
  • Chokladkräm
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Topping och dekoration
  • 150 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • Strössel
  • Kristyr
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Smält chokladen över vattenbad, vänd försiktigt ner den i smeten.
    3. Fördela smeten i en smord och bröad bakform ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
    4. Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädde och smör. Låt svalna helt. Vispa den kalla krämen tills den blir slät.
    5. Skär kakan i två bottnar. Bred chokladkrämen på den undre delen och lägg försiktigt på den övre delen.
    6. Topping: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med smöret. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Dekorera kakan med strössel och kristyr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben