Halstrad anklever med färska fikon och fikonvinaigrette

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lika sagolikt god - och lika kontroversiell - rätt som min ankleverterrine.

Ingredienser

  • 4 skivor färsk (eller fryst) anklever
  • 4 färska fikon
  • Vetemjöl
  • Vitpeppar
  • Flingsalt
  • 2-4 msk fikonvinäger
  • Instruktioner

    1. Mjöla och peppra ankleverskivorna. Dela två av fikonen i två delar. Skiva de återstående fikonen.
    2. Värm en stekpanna så den blir het. Halstra ankleverskivorna utan extra fett, först en minut på vardera sidan, så att de får färg och yta, sedan på svagare värme så att de blir ljumma inuti.
    3. Stek fikonskivorna i ankleverfettet.
    4. Lägg upp leverskivorna, fikonskivorna och de delade fikonen på varm tallrik.
    5. Hetta upp pannan, bränn av fikonvinägern tills den reducerats och blivit sirapslik, skeda eller häll den över leverskivorna.
    6. Strö över flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben