Jättegott... och jätteenkelt.
Ingredienser
400 g köttfärs
2 msk margarin
2 gula lökar
1 purjolök
1 äpple
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 buljongtärning
2 msk tomatpuré
(ca 3/4 tsk curry)
½ tsk salt
ca ½ tsk chilipulver
1 pkt bacon
1 burk crème fraiche
Hackad persilja
Instruktioner
- Knaperstek bacon i torr panna. Låt rinna av på hushållspapper. Klipp i små bitar. Bryn färsen (gärna i stekgryta).
- Tillsätt curry mot slutet, när färsen börjar ta färg. Använd inte stekgryta, häll då färsen i en kastrull. Skala och hacka äpplet och löken. Strimla purjon. Blanda ner i färsen.
- Koka under lock på svag värme ca 5 minuter. Rör om då och då. Tomatkross, tomatpuré, vatten och buljongtärning tillsättes. Småkoka under lock ytterligare 5 minuter. Krydda försiktigt med salt och chilipulver. Rör sist ner crème fraiche och strö över bacon och persilja vid serveringen.
- Passar bra med en sallad och ett brytbröd eller ris därtill.
Kommentarer (1)
En supergod gryta.