Halvtimmesgryta

Serverar: 4 portioner

Jättegott... och jätteenkelt.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 msk margarin
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 1 äpple
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • (ca 3/4 tsk curry)
  • ½ tsk salt
  • ca ½ tsk chilipulver
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk crème fraiche
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Knaperstek bacon i torr panna. Låt rinna av på hushållspapper. Klipp i små bitar. Bryn färsen (gärna i stekgryta).
    2. Tillsätt curry mot slutet, när färsen börjar ta färg. Använd inte stekgryta, häll då färsen i en kastrull. Skala och hacka äpplet och löken. Strimla purjon. Blanda ner i färsen.
    3. Koka under lock på svag värme ca 5 minuter. Rör om då och då. Tomatkross, tomatpuré, vatten och buljongtärning tillsättes. Småkoka under lock ytterligare 5 minuter. Krydda försiktigt med salt och chilipulver. Rör sist ner crème fraiche och strö över bacon och persilja vid serveringen.
    4. Passar bra med en sallad och ett brytbröd eller ris därtill.

    Kommentarer (1)

    LindaPortos 4 november 2008

    En supergod gryta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben