Halvtimmespaj

Mycket god,enkel och snabb paj som efterrätt

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 gr mjölkfritt margarin
  • Fyllning
  • 1 ½ dl sylt (t.ex. hallon, blåbär, jordgubbs el. krusbär)
  • Alt. djupfrysta bär
  • Alt. färska frukt/bär
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Hacka matfettet i blandningen till en smulig massa.
    2. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, eller pajform, ca 22 cm i diameter. Täck botten med hälften av degen.
    3. Plattat till ytan lätt och bred över sylten, bären eller frukten. Strö över resten av degen och grädda pajen i 200 grader i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben