Middagen kan inte bli enklare. In med allt i ett paket och sedan sköter sig rätten själv i ugnen eller på grillen.
Ingredienser
1 kg köttfärs
1 stor gul lök
10 stora potatisar eller 20 små
3-4 morötter
Marinad (t ex Santa Marias vitlöksmarinad)
Instruktioner
- Blanda köttfärsen som din favorithamburgare (tex pressad vitlök, grillkrydda, svartpeppar och worcester sås). Platta ut till 10 hamburgare.
- Skär potatis och morötter i bitar, hacka löken.
Dra av 10 bitar folie (stora nog att göra ett 'hamburga paket')
- Lägg 1 hamburgare i mitten. Vik upp kanterna lite så du får en skål. Lägg på några bitar potatis och morot och strö på hackad lök. Toppa med 2 msk marinad.
- Vik ihop folien så du har ett paket. Om det behövs, vira in paketet i ett extra lager folie.Gör om samma sak med alla hamburgare.
- Ställ in i mitten i ugnen, 190 grader i 45 minuter. Går bra att tillaga på grillen.
Kommentarer (0)