Harytterfilé med äppelragu

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 ytterfiléer av hare
  • Äppelragu
  • 2 granatäpplen
  • 3 fasta äpplen
  • 2 msk socker
  • 4 msk smör
  • 1 msk pistagenötter
  • Sås
  • 5 enbär
  • 1 schalottenlök
  • smör till stekning
  • ½ dl rött portvin
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl viltbuljong
  • arrowrot
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 125°. Dela granatäpplena. Kärna ur det ena och spara kärnorna (undvik de vita mellanväggarna som är mycket beska) och pressa saften ur det andra.
    2. 2. Skala, kärna ur och tärna de 3 äpplena. Karamellisera sockret med smöret i en kastrull. Tillsätt äppeltärningarna och glacera dem någon minut. Lägg i en bunke med plastfolie över och ställ åt sidan.
    3. 3. Salta och peppra köttet. Bryn hastigt i het panna och ställ sedan in i ugnen 5?10 minuter (beroende på tjocklek) till en innertemperatur på 58?60°.
    4. 4. Rosta enbären till såsen i en torr, het panna. Låt dem svalna och krossa dem sedan. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken i smör en panna och häll på portvin, balsamico och rödvin. Koka ihop till hälften. Tillsätt enbären och buljongen och koka på svag värme. Red med arrowrot utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar och vispa i en klick smör.
    5. 5. Rosta pistagenötterna i en torr het panna. Hacka dem grovt. Värm äppeltärningarna och blanda med pistagenötterna och grantäpplekärnorna. Skär köttet i längsgående skivor och servera med äppelragun och såsen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben