Hasselnötsbiffar

Serverar: 25 portioner

Tid: 45 minuter

Goda

Ingredienser

  • 3 dl råris
  • 4 stora potatisar
  • 5 stora gula lökar
  • Olja
  • 2½ dl hasselnötter
  • 3 msk buljongextrakt
  • 1,75 dl sojamjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Riv potatisen rå. Hacka lök och stek den i olja. Mal hasselnötterna i till exempel en mandelkvarn.
    2. Blanda det kokta riset, potatis, lök, nötter, buljong och sojamjöl i en bunke. Forma till ganska stora biffar och vänd dem i en bland­ning av strö­bröd och paprika­pulver.
    3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna några minuter på vardera sidan.
    4. Hasselnötsbiffarna passar lika bra till pasta som till potatis. Servera med en god sås till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben