Hasselnötsbullar

Serverar: 22-24 portioner

Stora härliga vetebullar med spännande fyllning av hasselnötter och kaffe.

Ingredienser

  • Vetedeg
  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl gräddmjölk
  • ¾ dl strösocker eller vit sirap
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • ca 10 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl malda hasselnötter
  • ¾ dl strösocker
  • 2 tsk kaffepulver
  • 1 äggvita
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Garnering
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen. Smält fettet och tillsätt gräddmjölken. Värm blandning till 37 g. Lös jästen i degvätskan. Tillsätt socker eller sirap, salt, ägg och större delen av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunken, cirka 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk 20 minuter.
    2. Fyllning: Blanda ingredienserna. Ta upp och arbeta igenom degen. Dela den och forma två längder. Dela varje längd i 11-12 bitar rulla bitarna till bullar. Gör en grop i varje bulle, fördela fyllningen i groparna. Nyp ihop degen över fyllningen. Låt jäsa dem övertäckta ca 20 minuter. Pensla med ägg och strö grovhackade nötter över bullarna. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben