Hasselnötscupcakes

Serverar: 12 portioner

Saftiga cupcakes som toppas med krämig nutellatopping.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl vispgrädde
  • Topping
  • 1 dl nutella
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 msk kaffe
  • 1-2 msk frangelico (valfritt)
  • Garnering
  • Hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal dem i en kvarn. Grovhacka chokladen.
    3. Blanda nötter, choklad, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Rör ner vispgrädde. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
    5. Rör nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffe och frangelica och vispa fluffigt.
    6. Bred nutellatoppingen över muffinsarna och toppa med en hasselnöt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben