Saftiga cupcakes som toppas med krämig nutellatopping.
Ingredienser
2 ägg
1½ dl socker
100 g hasselnötter
100 g mörk choklad 70%
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
Topping
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe
1-2 msk frangelico (valfritt)
Garnering
Hasselnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal dem i en kvarn.
Grovhacka chokladen.
- Blanda nötter, choklad, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Rör ner vispgrädde.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
- Rör nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffe och frangelica och vispa fluffigt.
- Bred nutellatoppingen över muffinsarna och toppa med en hasselnöt.
Kommentarer (0)