Hasselnötsdröm

Serverar: 30 portioner

Krämiga, gräddiga desserter är den bästa avslutningen på en god måltid.

Ingredienser

  • 1 ½ dl hasselnötter
  • 150 g smör
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Ägglikörkräm
  • 100 g cream cheese
  • ½ dl florsocker
  • 3 msk ägglikör
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl björnbär
  • Instruktioner

    1. Mixa nötterna eller hacka dem fint. Smält smör i en kastrull, tillsätt sirap, grädde, socker, vaniljsocker, kanel och mjöl under omrörning. Blanda ner nöthacket och dra kastrullen från värmen.
    2. Klicka ut 1 msk smet till varje flarn på bakplåtspapperklädd plåt. Det är lagom med 5 flarn på varje plåt eftersom de flyter ut. Grädda dem i 200 grader ca 5 minuter.
    3. Forma flarnen medan de ännu är varma till en rektangulär skål.
    4. Rör färskost, florsocker och ägglikör till en smidig smet. Vispa grädden fast. Blanda grädde och färskostsmet.
    5. Varva bär med likörkräm i flarnen strax före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben