Hasselnötshollandaise

Serverar: 6 portioner

Hollandaise med rostade hasselnötter

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 äggulor
  • 2 msk vatten
  • 1 kryddmått cayennepeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret försiktigt på svag värme. Ställ det sedan åt sidan. Sätt en rostfri bunke eller kastrull i en större kastrull med hett, men inte kokande vatten. Tillsätt äggulorna och vattnet i bunken och vispa oavbrutet tills gulorna blir krämiga.
    2. Ta sedan av kastrullen från värmen. Vispa i smöret lite i taget. Smaka av med cayennepeppar och citronsaften.
    3. Hacka hasselnötskärnorna grovt och rosta dem i en teflonpanna utan matfett. Slå såsen över kokta grönsaker. Strö nötterna över och servera direkt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben