Hasselnötskrokar

Blir ca 30 kakor.

Ingredienser

  • 75 g hasselnötter, drygt 1 dl
  • 225 g normalsaltat smör
  • 2/3 dl strösocker
  • 1 msk kakaolikör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 85 g finriven mjölkchoklad
  • 4 3/4 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 350 g mjölkchoklad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Rosta nötkärnorna på plåt i ugnen, så att de får lite färg och doft. Låt kallna ordentligt och mixa sedan till fint hack.
    3. Rör smör och socker vitt och luftigt i en bunke med elvisp. Tillsätt likör och vanilj. Vänd i chokladrivet och blanda i mjöl och nöthack.
    4. Mjöla händerna och dela degen i två lika klumpar. Dela varje klump i 15 lika bitar. Trilla en liten korv av varje bit, tjockast på mitten, och forma till en halvmåne på papprad plåt. Lägg månarna med 5 cm mellanrum. Grädda dem cirka 15 minuter tills ytan är fast och kakorna lite gyllene. Låt kallna på galler.
    5. Smält bruten choklad i en bunke på 600 W effekt i mikron, 1 + 1 minut, sedan i 15 sekunders intervall tills chokladen är smält. Doppa varje kakas ena halva i choklad, låt stelna på bakplåtspapper. Pudra kakornas andra ände lätt med florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben