Hasselnötspäron

Serverar: 4 portioner

Glutenfri. God och lättlagad dessert. Servera med glass eller lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 2 dl hasselnötskärnor
  • 4 msk flytande margarin
  • 6 msk brun farin
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 4 mogna päron
  • Instruktioner

    1. Rosta hasselnötterna ca 10 minuter på 200 grader. Gnugga dem i en handduk tills skalet lossnat.
    2. Hacka nötterna, kör dem i mixer om du vill ha det finhackat. Blanda dem med margarin, farin och citronsaft.
    3. Slå om ugnen till grill. Skala, dela päronen i halvor och kärna ur dem.
    4. Lägg päronen med den runda sidan neråt i en ugnssäker form. Fördela nötblandningen på päronen.
    5. Sätt in i ugnen ca 2 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben