Hasselnötsparfait

Serverar: 8 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

Alla ville ha receptet på denna när de gick hem

Ingredienser

  • 1 ½ dl hasselnötter
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl kirsh eller vit rom
  • 5 äggulor
  • ¾ dl socker
  • Vispad grädde
  • Mintchokladplattor
  • Litchie
  • Instruktioner

    1. Rosta hasselnötskärnorna 5-7 minuter i 250°. Skaka dem så skalet lossnar och hacka dem sen.
    2. Vispa grädden, inte för hårt. Vispa gulorna med sockret över vattenbad tills de är pösiga och börjar tjockna. Ställ smeten i kallvatten och vispa ivrigt en stund. Vänd ihop allt och frys i minst 5 timmar.
    3. Vid servering spolas formen med varmvatten för att parfaiten ska släppa formen. Lägg upp den på serveringsfat ca 15 min före den ska avnjutas. Garnera med mintplattorna och spritsad grädde samt litchiefrukterna som är delade mitt itu. På frukten så är det det vita innehållet man äter.
    4. På fotot är det hallon istället för litchiefrukter eftersom de inte fanns på affären just då

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben