Hasselnötstartelette

Serverar: 12 portioner

En nötfylld chockladtartelle med krämig kaffesabayon och hjortronglass med vanilj. Det är mycket gott.

Ingredienser

  • 100 g smör, kallt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • Fyllning
  • 100 g mörkchoklad
  • 50 g mörk choklad (70 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 100 g hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i kuber och blanda ihop med socker och ägg. Tillsätt mjöl och kakao och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 1 timme.
    2. Tryck ut degen i 12 portionsformar ca 8 dm i diameter. Låt stå i kylen ytterligare ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda formarna mitt i ugnen ca 7 min. Sänk värmen till 175 grader.
    4. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa i mjölk och ägg. Sila smeten.
    5. Hacka nötterna och fördela i pajskalen. Häll på chokladfyllningen. Grädda mitt i ugnen ytterligare ca 10 min. Låt kallna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben