Hasselnötstoppar

Serverar: 50 portioner

Tid: 1 timme

Supergoda maränger med nötsmak. Perfekt att ha hemma i en burk, ifall det kommer oanmälda gäster.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2½ dl strösocker
  • 150 g hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Vispa äggvitor och socker med elvisp över vattenbad i ca 8 minuter. Låt vattnet i kastrullen sjuda och vispa i en skål som passar kastrullen så pass att ingen vattenånga når marängsmeten. Låt smeten svalna.
    3. Hacka nötterna grovt och rör ner dem i marängsmeten.
    4. Klicka ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Använd två skedar så går det lättare.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben