Hasselnötstryffel

Serverar: 60 portioner

Ge bort en ask med hemgjord nougattryffel. Så god att du nästan vill behålla den själv!

Ingredienser

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad, 60%
  • 200 g nougat
  • 200 g rostade och finhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, salt och smör i en kastrull. Finhacka chokladen och rör ner i grädden. Dra av från värmen, tillsätt nougaten i bitar och rör till en slät kräm. Låt svalna och ställ i kyl minst 1 ½ timme tills smeten tjocknat.
    2. Rör i hälften av de finhackade hasselnötterna. Rulla massan till bollar och rulla bollarna i resten av de finhackade hasselnötterna. Ställ i kyl minst 1 timme före servering.
    3. Förvara i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Madeleine huhtalo 6 december 2023

    Ska grädden värkligen koka? Alltså bubbla?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben