Hastkrans

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Ett bröd som går snabbt att göra när oväntade kaffegäster kommer.

Ingredienser

  • Ca 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ tsk stött kardemumma
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • Ägg till pensling
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och socker. Tillsätt smöret och finfördela det. Vispa ihop ägg och mjölk. Arbeta snabbt in det i mjölblandningen till en deg. Klicka ut degen jämnt till en mindre krans på en bakplåtspapperklädd plåt.
    2. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och nötter.
    3. Grädda genast i 200º, 15-20 minuter tills den har fått fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben