Havre-tekakor

Serverar: 18-24 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt, snabbt, billigt och jättegott!

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 150 g smält smör
  • 1/2 dl sirap
  • 1 liter mjölk
  • 1 msk salt
  • 50 g jäst
  • Ca 2 liter mjöl
  • Instruktioner

    1. Häll i havregrynen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt och häll den över grynen. Låt stå i 15 min.
    2. Smält under tiden smöret och låt svalna. blanda sedan ner smöret, jästen, salt och sirap samt mjölet.
    3. Låt jäsa i ca 20 min.
    4. Baka ut till runda tekakor med mjölade händer. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda i mitten på 225grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    16
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben