Havrebanankakor

Tid: 15 minuter

Ett bättre alternativ på kakor som är lite "matigare" och inte lika smuliga som vanliga kakor. Jättegott till kaffe. Delar man upp smeten på 8 kakor blir det ca 100 kcal/kaka, och kakorna blir rätt så stora. Alltså kan man dela upp smeten på 16 kakor och det blir bara 50 kcal/kaka, kakorna blir ungefär i samma storlek som ballerina-kakor.

Ingredienser

  • 200 g banan
  • 120 g havregryn (3 dl)
  • 1 msk kanel
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk vaniljpulver (går att utesluta/ta mer utav)
  • 35 g honung (ska vara ganska rinnig)
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader, under- och övervärme. Mosa bananen med en gaffel, och blanda sedan med havregrynet. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt!
    2. Dela upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, antingen delar man upp smeten på 8 eller på 16 kakor.
    3. 8 Kakor = ca 100 kcal 16 Kakor = ca 50 Kcal
    4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben