Havrebräck

Serverar: 30 portioner

Går bra att frysa.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 10 dl havregryn
  • 4 dl grahamsmjöl
  • Ca 15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula ner jäst i en bunke och lös upp dennna med vattten och mjölk som är uppvärmd till 37 grader. Tillsätt salt, havregryn, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig det och låt jäsa övertäckt ca 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Rulla ut till längder, platta till lätt och skär i bitar. Pensla med vatten och doppa bullarna i havregryn. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt 30 minuter. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben