Havrefranska

Serverar: 20 portioner

Saftiga bullar som smakar gott till helgfrukosten.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl ljus brödsirap
  • 3 dl havregryn
  • ca 10-11 dl vetemjöl special
  • Garnering och pensling
  • Mjölk
  • Havregryn
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, sirap, havregryn och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt dem jäsa under duk ca 30 minuter. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma runda släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa under duk ca 30 minuter. Pensla bullarna med mjölk och strö över havregryn. Grädda mitt i ugnen ca 12-14 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa. Tips! Om du använder bakplåtspapper så slipper du diska bakplåtar efter baket. Pappret går i regel att använda flera gånger.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gillsan 1 augusti 2008

    Myket goda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben