Havrefrastårta

Serverar: 8-10 portioner

Enkel och mycket god tårta med havrefrastäcke och persikor & grädde emellan!

Ingredienser

  • Havretäcke
  • 75 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl havregryn
  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 1 brk konserverade persikor, 425 g
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter, ca 22 cm. Smält smör till havretäcket och häll det över de övriga ingredienserna som mätts upp i bunke. Rör samman till en smulig massa och strö ut denna jämt i formen så det täcker. Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker varvat med mjölken. Rör försiktigt smeten slät. Häll smeten över havretäcket i formen. 175 graders ugn ca 40-45 min, känn med sticka. Dela den kalla kakan i 2 bottnar. Delen med havrefrastäcket ska vara överst. Låt persikorna rinna av och hacka dom, vispa grädden. Bred ut grädden på en botten och lägg persikorna över. Lägg sen på den botten med havretäcket så det kommer överst.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben