Havregryns Smulpaj Med Äpplen

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb och enkel smulpaj gjord på hälften vetemjö och hälften havregryn. Dekorerad med äpplen, brun farin och kanel. Serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-5 svenska äpplen
  • 2 msk brun farin
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop smör, socker, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker till en smulig deg.
    2. Häll hälften av smuldegen i bottnen, fördela de skalade och hackade äppelbitarna över bottnen. Strö över lite kanel och lägg sedan ut resten av smuldegen över äpplena. Avsluta med att strö över brun farin, för att få den krispiga ytan.
    3. Grädda mitt i ugnen på 200°C ca. 10-15min (varmluft) Pajen ska få en gyllenbrun yta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben