Havregryns tekakor (fiber havregryn)

Serverar: 30 portioner

Detta recept är som jag och min pojkvän brukar att göra lite då och då

Ingredienser

  • 3 dl fiberhavregryn
  • 5 dl vatten
  • 1 stk salt
  • 1 dl brödsirap
  • 100g smör
  • 5 dl mjölk
  • 100g jäst (2pkt blå)
  • 18-20 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka havregryn i vattnet till en gröt. Tillsätt salt. Sedan tillsätt sirapen och mjölken. Ska vara 37 grader varmt.
    2. Smula ner jästen i degmaskinen/bunken och häll i gröten och blanda så att jässten har löst sig ordentligt
    3. Tillsätt mjölet, lite i taget så man har koll på degen.
    4. Sedan är det bara att knåda degen en stund så det blir fin och slät
    5. Sedan är det bara att ta till vågen för bästa resultat och skär av en bit och mät degbiten till 90 -100g och runda till och kavla lite och lägg på plåten ungefär 6 st på varje plåt brukar vara ganska bra
    6. Nagga lite och låt jäsa cirka 20 min. Sätt ugnen på 250grader
    7. Grädda i 5-8 minuter
    8. De är färdiga när det har bra fin färg under och över

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Capris76 10 december 2012

    Hur många grader ska ugnen vara på?

    gbgtjejenmalin 10 december 2012

    Oj glömde skriva in hur mycket ugnen skulle vara men nu har jag ändrat och skrivit in det. Alltså ugnen ska stå på 250 grader...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben