Havregrynsbullar

Ett nyttigt och jättegott frukostbröd. Blir ca 13-15 bullar

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 4 dl fiberhavregrynsgröt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl lättfil
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lös upp jäst i 37-gradit vatten. Tillsätt avsvalnad fiberhavregrynsgröt (2 dl fiberhavregryn med 4 dl vatten) och blanda väl. Tillsätt salt, lättfil och dinkelmjöl. Blanda. Rör sist ner vetemjölet tills degen är fast men lite klistrig i konsistensen. Låt degen jäsa 6-8 timmar i kylskåp, gärna över natten i en stor skål täckt med platsfolie.
    2. Forma bullar med 2 st skedar då degen är för kladdig för att ta i med händerna! Låt dem därefter jäsa på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper i 15 min.
    3. Sätt i småbröden i kall ugn och ställ på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Kommentarer (2)

    muppet 31 oktober 2010

    Mmm! Jättegoda bröd! Ska definitivt göra igen och då några fler, de gick åt väldigt snabbt ;)

    mubu 31 oktober 2010

    Tack vad roligt att höra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben