Havregrynsfrallor

Serverar: 24 portioner

Nyttiga "hurtbullar" saftiga och goda även om de får ligga framme ett tag.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 3 dl havregryn
  • 0,5 dl Fibrexflingor
  • 12 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en skål och tillsätt saltet. Smält fettet och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Rör jäst och salt flytande och häll i mjölkblandningen.
    2. Tillsätt sirap, havregryn och fibrexflingor.Tillsätt mjölet till lagom konsistens d.v.s. så att degen släpper bunkens kanter.
    3. Låt jäsa 45 min.
    4. Värm ugnen till 225 grader. Grädda ca.10-15 min eller tills frallorna fått fin ljusbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben