Havregrynsplättar

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En nyttig och god variant av frukostplättar. De passar även perfekt som ett kallt tilltugg att ha med sig.

Ingredienser

  • 1 dl fiberhavregryn
  • 3,5 dl vatten
  • 1 dl dinkelmjöl eller sojamjöl
  • 1/2 dl krossade linfrön
  • 3 msk kardemumma
  • 2 msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 banan
  • Instruktioner

    1. Blanda fiberhavregrynen med 2,5 dl vatten och låt det blötläggas ett tag. Koka sedan upp det till en gröt och låt kallna.
    2. Blanda äggen, resten av vattnet och de andra ingredienserna i en skål. Tillsätt sedan den kalla gröten. Skiva bananen i små bitar och rör ner i smeten.
    3. Klicka ut smeten i stekpannan så det blir små plättar. Stek på medelvärme.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben