Havregrynstårta

Tid: 8 minuter

Detta recept fick jag av min kollega Stina. Är en underbart god tårta.

Ingredienser

  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 150 g smält margarin
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl sirap
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienserna häll i sirapen och grädden/mjölken. Smält margarinet och rör ner det i smeten. Lägg ett bakplåtspapper på en långpanna. Bred ut smeten. Grädda i 200 grader 5-8 minuter( inte längre än 8 minuter) Dubbel sats till en långpanna.
    2. Lägg hallon och blåbär samt grädde emellan. Låt den stå och dra över natten i kylskåpet. Garnera med grädde och bär. Smaskens!

    Kommentarer (3)

    PillaL 23 september 2008

    Har inte hunnit gjort den ännu men verkar vara helt i min smak !

    Robjoo 8 oktober 2008

    Det vart godis på tårtan istället för bär när det var min sons 3-årsdag...oj oj vad han gillade den...

    Elin_H 6 september 2009

    så himla gott lätt en 5 :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben