Havrekakor med vit choklad och tranbär - Cranberry white chocolate oatmeal cookies

Havrekakor är ju klassiska, det här receptet tar nu dessa klassiker "to the next level" - vit choklad och tranbär gör dem till fantastiska havrekakor.

Ingredienser

  • 180 g söta torkade tranbär, hackade
  • 225 ml apelsinjuice
  • 125 g smör, mjukt
  • 150 g brunt farinsocker
  • 2 ägg
  • 120 g havregryn
  • 200 g vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 175 g hackad, vit choklad eller 100 g vit choklad och 75 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Lägg tranbären i en skål med apelsinjuice för att mjukna, ca 30 minuter.
    3. Rör ihop smör och farinsocker i en stor skål så att det blir mjukt och smidigt. Rör i äggen ett i taget.
    4. Blanda havregryn, mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Rör ner i blandningen.
    5. Häll av juicen från tranbären. Rör ner tranbären i smeten tillsammans med chokladen. OBS: Se till att inte röra i smeten för mycket, då kan kakorna bli hårda.
    6. Klicka ut kakorna med hjälp av en sked på en bakplåt med bakplåtspapper.
    7. Grädda i 10-12 minuter ugnen.
    8. Låt kakorna svalna på bakplåten i 5 minuter innan du lägger dem på ett bakgaller.
    9. Utmärkta kakor att frysa in.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben