Tunt, knaprigt glutenfritt knäckebröd med härlig smak av havre. Passar till frukost såväl till festligare tillfällen.
Ingredienser
3 dl kallt vatten
10 g jäst
100 g havremjöl
25 g majsena
10 g sirap
40 g bovetemjöl
30 g havregryn
1 krm brödkryddor
1 tsk nyponskalsmjöl
½ tsk salt
5 g pofiber, 2 msk
10 g fiberhusk
Bovetemjöl
Instruktioner
- Vispa samman alla ingredienser till en slät deg, använd gärna en visp. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1½ timme.
- Dela degen i 4 lika stora bitar, rulla dem runda. Kavla ut degen tunt på underlag mjölat med bovetemjöl till runda knäckebröd ca 25 cm i diameter. Använd helst en kruskavel.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda knäckebröden direkt ett och ett, gärna på en hålplåt i ca 15 minuter. Låt bröden svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)