Havreknäckebröd

Tunt, knaprigt glutenfritt knäckebröd med härlig smak av havre. Passar till frukost såväl till festligare tillfällen.

Ingredienser

  • 3 dl kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 100 g havremjöl
  • 25 g majsena
  • 10 g sirap
  • 40 g bovetemjöl
  • 30 g havregryn
  • 1 krm brödkryddor
  • 1 tsk nyponskalsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 5 g pofiber, 2 msk
  • 10 g fiberhusk
  • Bovetemjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa samman alla ingredienser till en slät deg, använd gärna en visp. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1½ timme.
    2. Dela degen i 4 lika stora bitar, rulla dem runda. Kavla ut degen tunt på underlag mjölat med bovetemjöl till runda knäckebröd ca 25 cm i diameter. Använd helst en kruskavel.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Grädda knäckebröden direkt ett och ett, gärna på en hålplåt i ca 15 minuter. Låt bröden svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben