Havreknäcktårta

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegod knäckig tårta som görs i långpanna.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • knappt 100 gr smält smör
  • Grädde och bär, tex jordgubbar och/eller hallon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser och häll i smöret. Platta ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt och gräddamitt i ugnen ca 10 min, ska bli gyllenbrun. Dela kakan på hälften och lägg på vispad grädde och bär på en del, lägg den andra delen ovanpå. Låt gärna stå inplastad i kylskåp över natten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben