Havreknappar med syltgarnering

Serverar: 50 portioner

Av havregryn bakar man härligt frasiga kakor. Kakor med havregryn går dessutom snabbt att baka.

Ingredienser

  • Ca 7 ½ dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • Till garnering
  • 3 - 4 msk körsbärs- eller hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, socker och bakpulver i en skål. Flocka ner matfettet och arbeta raskt ihop degen. Slå upp degen på bakbordet och arbeta in mjölet.
    2. Forma degen till en rulle och skär denna i ca 50 bitar. Forma varje bit till en liten bulle. Lägg dessa med minst 4 cm avstånd från varandra på bakpappersklädda plåtar. Gör en liten fördjupning i varje bulle och fyll med sylt.
    3. Grädda kakorna ca 8 minuter i 160 grader.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben