Havreknappar med syltgarnering
Av havregryn bakar man härligt frasiga kakor. Kakor med havregryn går dessutom snabbt att baka.
Ingredienser
Ca 7 ½ dl havregryn
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
200 g smör eller margarin
1 dl vetemjöl
Till garnering
3 - 4 msk körsbärs- eller hallonsylt
Instruktioner
- Blanda havregryn, socker och bakpulver i en skål. Flocka ner matfettet och arbeta raskt ihop degen. Slå upp degen på bakbordet och arbeta in mjölet.
- Forma degen till en rulle och skär denna i ca 50 bitar. Forma varje bit till en liten bulle. Lägg dessa med minst 4 cm avstånd från varandra på bakpappersklädda plåtar. Gör en liten fördjupning i varje bulle och fyll med sylt.
- Grädda kakorna ca 8 minuter i 160 grader.
Kommentarer (0)