Havrekolapluppar

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 20 minuter

En oerhört snabbgjord kaka om man har färdig kolasås, köpt eller egengjord. Cirka 20 minuter från start till mål. Brukar även ta slut otroligt fort.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl kolasås
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll över havregrynen, blanda runt så alla gryn blandas med smör. Tillsätt resten av ingredienserna och rör runt så det blir en fast smet.
    2. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper, ungefär 1 rågad tesked per kaka. Jämna till plopparna med fingrarna om de delat på sig.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna av lite på plåten innan ni lägger upp.

    Kommentarer (2)

    EvaMS 9 oktober 2012

    Oerhört goda, men mina flöt ut mycket mer än dom som är på bilden

    dolores 23 oktober 2012

    Mycket goda och enkla att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben