Havrekolatårta

Serverar: 12 portioner

Godis till kaffet och läsken

Ingredienser

  • 225 g margarin
  • 8 msk socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2½ dl kaffegrädde
  • 1½ dl socker
  • 25 g smör
  • 1 ½ msk sirap
  • 1 msk kakao
  • 4 dl vispgrädde
  • sockerdekoration, tex blommor man köper färdiga i affären
  • Instruktioner

    Hacka samman margarin, socker, mjöl, och havregryn till en grynig massa arbeta raskt samman till en deg som får vila kallt under minst ½ timme tryck sedan ut degen till två runda bottnar ca 28 cm diam på bakpappersklädda plåtar grädda i 200 grader ca 10 minuter blanda samman grädde, socker, sirap, och kakao i en kasrull låt blandningen sakta puttra i 25 minuter eller tills den har tjocknat rör inte om för mycket under tiden fördela den heta kolasåsen över havrebottnarna och låt stå tills dagen därpå då de läggs samman till en tårta med grädde emellan och ovanpå garnera med sockerdekoration.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben