Havrepinnar

Serverar: 25 portioner

Barnens favoriter. Själv gör jag dem i roliga figurer med hjälp av minipepparkaksformer.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2-3 rivna bittermandel el. 2 droppar mandelolja
  • 4 dl havregryn
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • Ev. mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Krossa havregrynen lätt med en brödkavel eller för hand.
    2. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen slät med hjälp av lite mjöl.
    3. Dela degen 13 bitar. Rulla bitarna till längder som är fingertjocka. (Ev. använd en liten pepparkaksform.) Skär längderna i bitar på ca 5 cm och rulla dessa till pinnar.
    4. Lägg pinnarna på en smord plåt. Grädda dem guldgula i 200 grader i ca 10 minuter.
    5. Lossa pinnarna när de svalnat. Du kan, om du så vill, doppa snittytorna i smält choklad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben