Havresnibbar med limetopp

Serverar: 45 portioner

Kolasmak i botten och frisk limekräm på toppen!

Ingredienser

  • Botten
  • 350 g smör
  • 5½ dl havregryn
  • 5½ dl vetemjöl
  • 3 dl farinsocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • Toppkräm
  • 2 lime
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • Dekorering
  • Strimlat limeskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Börja med toppkrämen. Riv skalet av båda limerna och pressa saften ur den ena. Blanda alla ingredienser utom äggen i en kastrull. Värm och låt sjuda under omrörning 2-3 minuter. Låt kallna.
    3. Smält smöret till botten och låt svalna. Mät i en matberedare upp havregryn, mjöl, farinsocker och bikarbonat. Tillsätt smör och arbeta samman till en smulig massa.
    4. Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper. Bred ut havremassan i formen och grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
    5. Rör ner äggen i toppkrämen. Fördela den jämnt över hela havrebottnen. Grädda mitt i ugnen tills toppkrämen stelnar, ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
    6. Skär den i trekantiga bitar och dekorera med strimlat limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben