Havresnibbar med limetopp
Kolasmak i botten och frisk limekräm på toppen!
Ingredienser
Botten
350 g smör
5½ dl havregryn
5½ dl vetemjöl
3 dl farinsocker
2 tsk bikarbonat
Toppkräm
2 lime
4 dl crème fraiche
3 dl socker
2 msk potatismjöl
1 msk malen ingefära
1 msk vaniljsocker
4 ägg
Dekorering
Strimlat limeskal
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med toppkrämen. Riv skalet av båda limerna och pressa saften ur den ena. Blanda alla ingredienser utom äggen i en kastrull. Värm och låt sjuda under omrörning 2-3 minuter. Låt kallna.
- Smält smöret till botten och låt svalna. Mät i en matberedare upp havregryn, mjöl, farinsocker och bikarbonat. Tillsätt smör och arbeta samman till en smulig massa.
- Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.
Bred ut havremassan i formen och grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
- Rör ner äggen i toppkrämen. Fördela den jämnt över hela havrebottnen. Grädda mitt i ugnen tills toppkrämen stelnar, ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
- Skär den i trekantiga bitar och dekorera med strimlat limeskal.
Liknande recept
Kommentarer (0)