Havresyltbitar

Serverar: 24 portioner

Festligt gott

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl sylt
  • Havreglasyr
  • 50 g margarin
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • Instruktioner

    rör margarin med sockret tillsätt ägget och rör om blanda vetemjöl med bakpulvret och tillsätt detta till smör- och äggblandningen arbeta ihop till en deg tryck ut degen i en liten långpanna ca 20x30 cm klädd med bakplåtspapper och förgrädda kakan i 200 grader ca 10 minuter gör under tiden havreglasyren smält margarinet blanda havregryn, socker, och vanillinsocker slå över det smälta margarinet och rör om väl tag kakan ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader bred först ett tunt lager med sylt över kakan och fördela sedan havregrynsmassan över grädda ytterligare 10-15 minuter låt kakan svalna innan den skäres i bitar

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben