Havresyltkakor

Serverar: 25-30 portioner

Goda, går att frysa in

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 3/4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Sylt
  • Topping
  • 50 g smält smör
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Se till att smöret är rumsvarmt. Rör smöret mjukt, tillsätt socker och rör om. Tillsätt ägg, mjöl, bakpulver och rör om till en deg. Lägg små klickar på pappersklädda plåtar och grädda dem i 200 grader i 10 min.
    2. Ta ut kakorna lägg sylt på dem.
    3. Smält smöret och rör i alla ingredienserna och rör om väl. Lägg toppingen på kakorna ocg grädda ytterligare på 225 grader i 10 min.

    Kommentarer (3)

    ikas 6 mars 2009

    Det står att det ska vara bakpulver i beskrivningen men i själva receptet finns det inte med!

    Ellysdotter 14 december 2013

    Det står också sylt

    Ellysdotter 14 december 2013

    Det står också sylt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben