Havrevåfflor

Serverar: 12 portioner

Havrevåfflor är hur gott som helst och lite nyttigare än vanliga. Förbered smeten kvällen innan så att den hinner gotta ihop sig ordentligt. /Linn Larsson Receptet är från boken Fika för vänner.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 4 ½ dl våffelmix
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 ½ dl kolsyrat vatten
  • 1 dl filmjölk
  • Servering
  • Sylt
  • Gräddglass
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, låt svalna något.
    2. Rör samman de torra ingredienserna och blanda sedan med smör, kolsyrat vatten och filmjölk. Låt stå över natten.
    3. Grädda smeten i våffeljärn tills våfflorna är gyllene.
    4. Servera med sylt och en kula gräddglass.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben