Havslasagne

Serverar: 4 portioner

Toppen rätt

Ingredienser

  • 250 g laxfilé
  • Tomatsås
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • ½ dl hackad dill
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl krossade tomater
  • 150 g lasagneplattor
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Skär fisken i mindre bitar. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en gryta. Tillsätt resten av mjölken, vitlök, buljong, timjan, dill och peppar. Koka upp under omrörning. Låt koka i 5 min. Rör ner tomaterna, upphetta alltsammans. Häll ett lager tomatsås i en ugnsäker form. Varva lasagneplator, fisk och tomatsås. Det översta lagret skall vara tomatsås. Strö på riven ost. Grädda i 200* i ca 30-40 minuter. Servera med en sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben