Havswok

Serverar: 4 portioner

Havswoken går att laga med annan fast fisk, t ex hälleflundra, gös eller abborre. Rätten kan naturligtvis lagas i stekpanna också.

Ingredienser

  • 600 g lax i bit
  • 100 g purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 2 msk fiskfond (Touch of Taste)
  • 1 dl vatten
  • 3/4 msk vitvinsvinäger
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinn och ben från laxen och skär den i ca 2 cm stora tärningar.
    2. Ansa och strimla purjolök och paprika. Skär tomaterna i klyftor.
    3. Fräs purjolök och curry i matfett i en wok eller stekpanna. Blanda ner lax, paprika och tomater.
    4. Häll i fond, vatten och vinäger. Sjud några minuter tills laxen är klar. Smaka av med salt och peppar, strö över dill och servera med ris eller pasta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben