Havswoken går att laga med annan fast fisk, t ex hälleflundra, gös eller abborre. Rätten kan naturligtvis lagas i stekpanna också.
Ingredienser
600 g lax i bit
100 g purjolök
1 röd paprika
2 tomater
1 1/2 msk smör eller margarin
1 tsk curry
2 msk fiskfond (Touch of Taste)
1 dl vatten
3/4 msk vitvinsvinäger
1/2-1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk hackad dill
Instruktioner
- Ta bort skinn och ben från laxen och skär den i ca 2 cm stora tärningar.
- Ansa och strimla purjolök och paprika. Skär tomaterna i klyftor.
- Fräs purjolök och curry i matfett i en wok eller stekpanna. Blanda ner lax, paprika och tomater.
- Häll i fond, vatten och vinäger. Sjud några minuter tills laxen är klar. Smaka av med salt och peppar, strö över dill och servera med ris eller pasta.
Kommentarer (0)