Havtornsmarmelad

Härligt orange.

Ingredienser

  • 1 kg havtornsbär
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk pektin
  • 750 g socker
  • Instruktioner

    1. Koka bär och vatten i 5 minuter och passera sedan bären.
    2. Pektinet blandas med lite socker och rörs ner i bärmassan. Koka i två minuter. Rör därefter ner resten av sockret och koka i fem minuter till.
    3. Häll sylten på uppvärmda burkar.
    4. Passar som pålägg, tillbehör till grönmögelost och getost eller kan ringlas över vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    imjoh 5 september 2011

    Fick min första skörd i år, 2 L bär, använde detta recept, supergod.

    MiaPia66 11 september 2011

    Jag använde flytande Pektin och då var 1 tsk ALLDELES för lite. Jag antar att en tesked Pektin i detta recept innebär någon annan form av Pektin, förmodligen i pulverform...

    cambergl 13 september 2011

    Åh va gott det här är! Har just gjort min första havtornsmarmelad :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben